روی یکی از عناصری است که به مقدار کم مورد نیاز گیاهان بوده، اما در متابولیسم گیاهان نقش مهمی ایفا می کند. این عنصر فعال کننده بسیاری از آنزیم ها است و در تولید هورمونهای رشد دخالت دارد. میزان جذب روی در آب و هوای سرد کمتر می شود. کمبود روی در خاک های آهکی، قلیایی و شنی بیشتر بروز می نماید و در درختان میوه موجب کم شدن فاصله میان گره هاو جارویی شدن سرشاخه، ریز برگی و زردی در برگ های جوان می شود. به طور کلی این علایم با عدم تقارن برگ ها و میوه ها همراه است. در درختان انگور، مرکبات و هلو و از گیاهان زراعی غلات و حبوبات، ذرت، سیب زمینی، کاهو و گوجه فرنگی به کمبود روی حساس اند.
عنصر روی در تولید پروتئین و در نتیجه افزایش فعالیت آنزیمی در گیاه تاثیر بسزایی دارد. این عنصر همچنین در سنتز هورمون اکسین در سلول های گیاه که منجر بهبود رشد و جوان ماندن گیاه می شود، نقش اساسی دارد. کاهش فعالیت هورمون های رشد نظیر اکسین و درنتیجه کمبود عنصر روی ایجاد شده می شود، باعث کاهش رشد میان گره ساقه، رنگ پریدگی و تاخیر در رشد برگ ها و ریزبرگی در درختان می شود. کمبود روی در خاک های آهکی، خاک های دارای pH بالا و در خاک هایی که کود فسفات زیاد مصرف شده بیشتر دیده می شود. استفاده از کود کلات روی کمبود روی را در محصولات زراعی و باغی جبران می نماید.
ترکیبات درصد
روی محلول 9
استفاده از این محصول، با مقادیر توصیه شده توسط سازنده تضمین شده است. تولیدکننده در قبال عواملى که خارج از کنترل کارخانه سازنده است و همچنین در مقابل مشکلات ناشی از شرایط نامناسب انبارداری و استفاده نامناسب که منجر به ایجاد مسمومیت، سوزندگی، عدم تاثیر مثبت، رسوب دهی و یا عواملی از این دست مسئول نخواهد بود و مسئولیتى را نمى پذیرد.
حلالیت:
این محصول در مقادیر توصیه شده محلول است و تشکیل رسوب نمیدهد. از مصرف باقیمانده خودداری شود.
شرایط نگهداری:
در بسته بندی اصلی و در مکان خشک و خنک و دور از نور خورشید نگهداری شود. در شرایط عادی تا 3 سال خواص فیزیکی و شیمیایی خود را حفظ میکند. حداقل دما 5 و حداکثر دمای نگهداری 40 درجه سانتیگراد میباشد.
هشدار: قبل از استفاده از کود، دستورالعمل مصرف به دقت مطالعه شود.
استفاده از این محصول با توجه به آزمایش خاک و برگ توصیه شود.
دور از دسترس کودکان قرار دهید.
استفاده بیشتر از مقادیر توصیه شده در شرایط لازم و با نظر کارشناس صورت گیرد.
استفاده از ماسک، دستکش و عینک در هنگام استفاده از محصول ضروری است.
در صورت تماس با دستها و صورت، محل را با آب فراوان شستشو دهید.
بعد از مصرف، بطری خالی را معدوم نمایید.
راهنمای مصرف
محصول | زمان استفاده | دز مصرف (محلول پاشی) | دز مصرف (آبیاری) |
---|---|---|---|
تمام محصولات گلخانه ای (گوجه فرنگی، فلفل، توت فرنگی ، بادمجان، خیار و ...) | یک هفته پس از جوانه زنی، ابتدای گلدهی و پس از ریزش گل | 150-200 سی سی در 100 لیتر آب | 500-750 سی سی در هکتار |
تمام سبزیجات فضای باز (گوج فرنگی، فلفل، توت فرنگی، بادمجان، خیار و ....) | یک هفته پس از جوانه زنی، ابتدای گلدهی و پس از ریزش گل | 150-200 سی سی در 100 لیتر آب | 500-750 سی سی در هکتار |
تمام سبزیجات زمستانی (کاهو فرنگی، تره فرنگی، اسفناج، کلم) | یک هفته پس از جوانه زنی، مرحله 7-6 برگی گیاه و دوره رشد گیاه | 150-200 سی سی در 100 لیتر آب | 500-750 سی سی در هکتار |
تمام گیاهان غده ای (پیاز، سیب زمینی، تربچه، هویج، چغندرقند و سیر) | یک هفته پس از جوانه زنی، مرحله 7-6 برگی گیاه و دوره رشد گیاه | 150-200 سی سی در 100 لیتر آب | 500-750 سی سی در هکتار |
درختان میوه هسته دار و درختان پسته | ابتدای گلدهی، 15 روز پس از ریزش گل و یک ماه قبل از برداشت | 150-200 سی سی در 100 لیتر آب | 500-750 سی سی در هکتار |
درختان میوه دانه دار | ابتدای گلدهی، 15 روز پس از ریزش گل و یک ماه قبل از برداشت | 150-200 سی سی در 100 لیتر آب | 500-750 سی سی در هکتار |
خربزه، هندوانه و کدو تنبل | یک هفته پس از جوانه زنی، مرحله 7-6 برگی گیاه، دوره رشد گیاه | 150-200 سی سی در 100 لیتر آب | 500-750 سی سی در هکتار |
مرکبات، موز، زیتون، انجیر | ابتدای گلدهی، 15 روز پس از ریزش گل و یک ماه قبل از برداشت | 150-200 سی سی در 100 لیتر آب | 500-750 سی سی در هکتار |
تاکستان و گیاهان زینتی | قبل از گل | 150-200 سی سی در 100 لیتر آب | 500-750 سی سی در هکتار یا 20 سی سی برای هر بوته انگور |
گیاهان صنعتی (آفتابگردان، ذرت، سویا، بادام زمینی، کلزا و پنبه) | مرحله 4-3 برگی گیاه یا زمانیکه سطح برگ به اندازه کافی رشد کرد | 150-200 سی سی در 100 لیتر آب | 500-750 سی سی در هکتار |
محصولات زراعی (گندم، جو، برنج و ...) و فضای سبز | همراه با علف کش یک هفته پس از چیدن برای فضاهای | 150-200 سی سی در 100 لیتر آب | ------------------------------------ |