روی یکی از عناصری است که به مقدار کم مورد نیاز گیاهان بوده، اما در متابولیسم گیاهان نقش مهمی ایفا می کند. این عنصر فعال کننده بسیاری از آنزیم ها است و در تولید هورمونهای رشد دخالت دارد. میزان جذب روی در آب و هوای سرد کمتر می شود. کمبود روی در خاک های آهکی، قلیایی و شنی بیشتر بروز می نماید و در درختان میوه موجب کم شدن فاصله میان گره هاو جارویی شدن سرشاخه، ریز برگی و زردی در برگ های جوان می شود. به طور کلی این علایم با عدم تقارن برگ ها و میوه ها همراه است. در درختان انگور، مرکبات و هلو و از گیاهان زراعی غلات و حبوبات، ذرت، سیب زمینی، کاهو و گوجه فرنگی به کمبود روی حساس اند.
عنصر روی در تولید پروتئین و در نتیجه افزایش فعالیت آنزیمی در گیاه تاثیر بسزایی دارد. این عنصر همچنین در سنتز هورمون اکسین در سلول های گیاه که منجر بهبود رشد و جوان ماندن گیاه می شود، نقش اساسی دارد. کاهش فعالیت هورمون های رشد نظیر اکسین و درنتیجه کمبود عنصر روی ایجاد شده می شود، باعث کاهش رشد میان گره ساقه، رنگ پریدگی و تاخیر در رشد برگ ها و ریزبرگی در درختان می شود. کمبود روی در خاک های آهکی، خاک های دارای pH بالا و در خاک هایی که کود فسفات زیاد مصرف شده بیشتر دیده می شود. استفاده از کود کلات روی کمبود روی را در محصولات زراعی و باغی جبران می نماید.
ترکیبات | درصد |
---|---|
روی محلول | 40 |
استفاده از این محصول، با مقادیر توصیه شده توسط سازنده تضمین شده است. تولیدکننده در قبال عواملى که خارج از کنترل کارخانه سازنده است و همچنین در مقابل مشکلات ناشی از شرایط نامناسب انبارداری و استفاده نامناسب که منجر به ایجاد مسمومیت، سوزندگی، عدم تاثیر مثبت، رسوب دهی و یا عواملی از این دست مسئول نخواهد بود و مسئولیتى را نمى پذیرد.
حلالیت:
این محصول در مقادیر توصیه شده محلول است و تشکیل رسوب نمیدهد. از مصرف باقیمانده خودداری شود.
شرایط نگهداری:
در بسته بندی اصلی و در مکان خشک و خنک و دور از نور خورشید نگهداری شود. در شرایط عادی تا 3 سال خواص فیزیکی و شیمیایی خود را حفظ میکند. حداقل دما 5 و حداکثر دمای نگهداری 40 درجه سانتیگراد میباشد.
هشدار: قبل از استفاده از کود، دستورالعمل مصرف به دقت مطالعه شود.
استفاده از این محصول با توجه به آزمایش خاک و برگ توصیه شود.
دور از دسترس کودکان قرار دهید.
استفاده بیشتر از مقادیر توصیه شده در شرایط لازم و با نظر کارشناس صورت گیرد.
استفاده از ماسک، دستکش و عینک در هنگام استفاده از محصول ضروری است.
در صورت تماس با دستها و صورت، محل را با آب فراوان شستشو دهید.
بعد از مصرف، بطری خالی را معدوم نمایید.
راهنمای مصرف
محصول | زمان مصرف | دز مصرف (آبیاری) |
---|---|---|
تمام سبزیجات گلخانه ای | پس از انتقال نشا شروع گلدهی پس از ریزش گلبرگ ها | 0.250- 0.350 سی سی در هکتار |
تمام سبزیجات فضای باز و سبزیجات زمستانی | پس از جوانه زنی شروع گلدهی پس از ریزش گلبرگ ها | 0.250- 0.350 سی سی در هکتار |
تاکستان، توت فرنگی و پرورش گل و گلکاری ها | مرحله 6-5 برگی گیاه پس از گلدهی پس از ریزش گلبرگ ها | 0.250- 0.350 سی سی در هکتار |
تمام گیاهان غده ای | پس از جوانه زنی شروع گلدهی مرحله تشکیل غده | 0.250- 0.350 سی سی در هکتار |
درختان میوه | شروع گلدهی پس از ریزش گلبرگ ها 20 روز قبل از برداشت | 0.250- 0.350 سی سی در هکتار |
گیاهان صنعتی | مرحله 6-5 برگی گیاه پس از گلدهی پس از تشکیل میوه | 0.250- 0.350 سی سی در هکتار |
محصولات زراعی | همراه با علف کش در مرحله پنجه زنی گیاه | 0.250- 0.350 سی سی در هکتار |
فضای سبز و گیاهان علوفه ای | ارتفاع 10 سانتی متری گیاه، پس از اولین اصلاح و 15 روز قبل از آخرین اصلاح | 0.250- 0.350 سی سی در هکتار |